Kissie anklagar Kenza för falsk marknadsföring

Skärmavbild 2016-02-02 kl. 08.50.26

Kissie erkänner i sin blogg att även hon gått på falsk marknadsföring i bloggar.
Kenza skrev om en kamera på sin blogg och höjde den till skyarna utan att på något vis indikera att det var ett reklaminlägg. Kissie vandrar iväg till affären och införskaffar genast en exakt likadan bara för att inse hur dålig den är och känner sig skitdum som gått på Kenzas inlägg.

Jag har fått kommentarer om att Kenza generellt är dålig på att skriva ut vad som är samarbeten, sponsrade inlägg och liknande – håller ni med?
Om ja, varför tror ni hon kommer undan med det?
Andra bloggare verkar bli anmälda till höger och vänster för minsta lilla..

En reaktion till “Kissie anklagar Kenza för falsk marknadsföring

  1. Undrar när Kenza ska fatta att reglerna om annonsmarkering gäller även henne? Tror knappast att hon inte har förstått att samarbeten, sponsring och köpta inlägg ska markeras som vad de är till ledning för läsarna. Marknadsföringslagen gäller även Kenza.
    Nu senast var det några veckor på Mauritius med uppenbar hotellspons (så såg det ut i alla fall eftersom hotellen nämndes massor med gånger med hashtags och allt). Dessutom uppvisning i olika bikinimärken med hashtags = uppenbar reklam.
    Resa till Kapstaden i business med Turkish – samma bolag Kenza och Aleks åkte med till Mauritius (vinst tydligen på Finest Awards). Kanske det var ett klippkort på Turkish hon vann?
    Kanske kunde man införa en specialregel för Kenza där hon helt enkelt talar om när något på hennes blogg eller Instagram INTE är spons etc? Vore säkert enklare för henne.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s